neděle 8. března 2015

Seniorka zapomněla, že chodí o holích

V rámci našeho projektu SMOVEY ROZHÝBÁVÁ SENIORY jsme s kolegyní Petrou zavítali ve čtrvtek 5.3.2015 do Domova Seniorů Zvonková na Praze 10 - Zahradní město. V komornějším prostředí za asistence fyzioterapeutky paní Kateřiny Hoškové jsme mohli opět představit smovey starým lidem, jejichž věkový průměr v tomto domově je úctyhodných devadesát dva let.


Cvičili jsme se smovey jak v sedě tak i ve stoje. Staré dámy, jakmile měly v rukách smovey, jakoby ožily a na tváře se jim vloudil úsměv. Jedna seniorka si tak dlouho pohrávala se smovey, až zapomněla na své hole a uvědomila si to až po několika krocích, když se ocitla uprostřed místnosti. Ostatní dámy zkoušely pro ně zvládnutelné cviky se smovey až se začala dostavovat únava. Masáž si okusily jen v sedě či ve stoje, leh bohužel nepřicházel v úvahu pro velkou obtížnost dostat se pak z této polohy.


Troufám si zde napsat, že cvičení se smovey, ať je již v jakémkoli stupni obtížnosti, nabízí vždy okamžité zlepšení nálady, zvýšení koncentrace a "rozvibrování" celého těla, což se nejlépe dokazuje masáží jedné strany šíje, přičemž testovací osoba položí dlaň na druhou stranu šíje testované osobě. Vibrace tak prostupují celým tělem.


Paní, která zapomněla na své hole, je zjevným důkazem, že nespočet našich omezení pramení z naší mysli, která je strůjcem všech našich činů, ať chceme nebo nechceme.


Žádné komentáře:

Okomentovat