čtvrtek 12. března 2015

Rozzářené oči seniorů se smovey

V úterý tento týden proběhla ukázková lekce cvičení se smovey v rezidenci Zátiší v těsné blízkosti Kunratického lesa. Na cvičení se dostavilo asi dvanáct seniorů, kteří zde trvale bydlí a mají tu k dispozici společenskou místnost, tělocvičnu, specializované pracoviště dentální hygieny, krásnou, světlou a prostornou halu se zelení a rovněž i oblíbenou kavárnu.


Nejprve to vypadalo, že se cvičení bude odehrávat v tělocvičně, ale poté jsme usoudili vzhledem k faktu, že asi polovina seniorů raději preferuje pozici v sedě, že celou akci nasměrujeme do společenské místnosti a tak se i stalo.


Na úvod jsem seniorům rozdal smovey, aby se mohli seznámit se cvičební pomůckou během mého vyprávění o jejím účinku a historii jejího vzniku. Pak se šlo cvičit. Rozzářené oči spokojených seniorů mě opět dojaly a naplnily pocitem, že se tu odehrává něco, co opravdu umí zlepšit náladu a dodat pozitivní energii.


Někteří cvičili ve stoje, jiní v sedě, podle toho, jak kdo mohl. S těmi pohyblivějšími jsem absolvoval procházkové kolečko po prostorné hale. Jedna paní, která se mi svěřila, že je jí 87 let, se mnou pak bez chodítka přešla celou společenskou místnost. Opět důkaz, že spoustu omezení máme převážně v hlavě a je potřeba je prostě "vypustit".


V Zátiší jsme se dohodli na pravidelných lekcích každé úterý ve 14 h. Už teď se těším na bezvadné lidi a velmi příjemné prostředí:-)


Žádné komentáře:

Okomentovat